Ulaşım
İlçemizde ulaşım karayoluyla yapılmaktadır. Havayolu ve demiryolu ulaşımı bulunmamaktadır. İlçemiz şehirlerarası karayolu güzergâhında bulunmaktadır. İlçe Kayseri İl Merkezine 89 km. mesafede olup yolun tamamı asfalttır. İlçeye bağlı mahallelerimiz karayolları ağına bağlı olup, 4 mahalle hariç bu yolların tamamı asfalttır. 6360 sayılı Yasa gereği altyapı ve üstyapı hizmetleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Pınarbaşı Belediye Başkanlığınca sağlanmaktadır.
Haberleşme
İlçemize bağlı tüm mahallelerimizde rahatlıkla telefon görüşmeleri yapılabilmekte ve internet ağı bulunmaktadır. Ayrıca PTT otomasyona geçtiğinden havale kabul ödeme işlemleri çevrimiçi olarak yapılmaktadır. Türkiye çapında yayın yapan Devlet ve özel teşebbüse ait radyo televizyon yayınları İlçemiz genelinde düzenli olarak dinlenip izlenmektedir. İlçe merkezimize yayın yapan radyo ve gazete bulunmamaktadır.
Enerji
İlçemizde Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Pınarbaşı İşletme Şefliği bulunmaktadır. E.N.H. nin işletme ve bakım işleri yürütülmektedir. 201 trafo, 13251 mesken, 1278 işyeri olmak üzere toplam 14.529 abone bulunmaktadır. Elektrik enerjisi dışında ilçede herhangi bir enerji kaynağı mevcut değildir.
BOTAŞ Petrol Boru Hattı
Bölgemizde en önemli kritik tesis BOTAŞ Petrol Boru Hattı olup Petrol Boru Hattı merkez Jandarma Komutanlığı, Kaynar Jandarma Karakol komutanlığı ve Örenşehir Jandarma Karakol komutanlıkları sorumluluk alanında bulunmaktadır. Söz konusu hattın uzunluğu ilçemizde 67 km’dir. Boru hattında hırsızlık olayları ve olası terör saldırıları meydana gelebileceği değerlendirildiğinden boru hattının geçtiği bölge sıkı denetim altında tutulmaktadır.
İçme Suyu ve Kanalizasyon
Mahallelerimizin tamamında içme suyu şebekesi mevcuttur. İçme suyu bulunmayan yerleşim yerimiz bulunmamaktadır. 122 mahallemizin 44’ünde kanalizasyon mevcut olup 78 mahallemizde kanalizasyon bulunmamaktadır.
Bahçelik Barajı
Zamantı Nehri üzerinde DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından sulama, enerji ve içme suyu temini amacıyla 1996-2005 yılları arasında inşa edilerek hizmete girmiştir. Baraj ile 216,14 milyon metreküp su ile Köprübaşı-Ekrek, Bünyan-Sarıoğlan, Tomarza, Develi-Frakdin, Tacin, Kayseri-Ağırnas ve Pazarören-Samağır ünitelerinde toplam 49.033 hektar alan sulanmaktadır.